Pamukkale Üniversitesindeki “Sektörleri Buluşturuyoruz!” konferansından sonra Denizli Ticaret Odası daveti üzerine Denizli’deki özel okulların lise öğrencileri ile bir araya gelen ETO (Eskişehir Ticaret Odası) Meclis Üyesi ve ESGİAD (Eskişehir Genç İşadamları Derneği) Yüksek İstişare Konsey Başkanı Serkan Can Zengin, Dr. Tony Wagner İş dünyasından liderler ile yaptığı bu çalışmanın neticesinde ortaya koyduğu, öğrencilerinin ihtiyaç duyacağı 7 beceriyi konu alan konferansı ile öğrencilerin ilgisini topladı.
Gençler için geleceği hazırlayamayız ama gençleri geleceğe hazırlayabiliriz sözünün somutlaştığı konferansta sayın Zengin gelecekte ihtiyaç duyacakları becerilerin üzerine şimdiden eğilmeleri gerektiğinden bahsederken, öğrencilerin farklı fikirlerini sesli bir biçimde ifade etmelerini, her daim yenilikçi ve üretken olmaları gerektiğini belirtti.
İnsanın çevresinde meydana gelen gelişmeler, değişime uyum sağlayabilecek insanların yetiştirilmesini gerektirmektedir. Bir başka deyişle, bireylerin içinde bulundukları topluma uyum sağlamasına yardım eden eğitimin yönünü geleceğe çevirmesi beklenmektedir. Toffler’in (1981) de belirttiği gibi, bireylerin geçmişi ve bugünü anlaması yeterli değildir; çünkü içinde bulunduğumuz çevre kısa bir süre sonra yitip gitmektedir. Bireylerin değişimin yönünü ve hızını kestirmesi gerekmektedir. Bireyler geleceğe dönük, uzun süreli varsayımlar oluşturmayı öğrenmelidir.
Gelecekle ilgili kuramsal tartışmalara yön veren ve gelecekle ilgili konuları açıklığa kavuşturan iki önemli noktadan söz edilebilir. Bunlardan ilki, birisinin hayal edemediği bir şeyi başkası yaratamaz. Bu nedenle, hareket için gerekli çevreyi oluştururken hayal gücü gereklidir. İkincisi de bilinçli hayal gücünün geliştirilmediği yerde açık olmayan düşünceler oluşur (Gidley, 1998).
Gelecek, insanların üzerine yazı yazmalarını bekleyen bir boş levha değil, şimdiyi şekillendiren etkin bir unsurdur. Gelecek, süreklidir ve tahmin için birden fazla fırsat sağlar. Geleceğin belli başlı özellik ve yasaları vardır (Buchen, 1999).
Öğrencilerin ilk iş olarak hayal kurmalarını ve bu hayal ile adımlarını atmaları gerektiğini belirten Zengin; “ Hayal kurmayla başlayın, imkansız gibi görünse de ileride bu hayalin size başarı ve mutluluk kattığını göreceksiniz” sözleriyle konferansını tamamladı.